logo
امروز : شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ ساعت ۵:۲۶
[ شناسه خبر : ۴۳۱۱۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس اداره تولیدات گیاهی سلطانیه عنوان کرد:

خیز شهرستان سلطانیه برای کشت گیاهان دارویی

خیز-شهرستان-سلطانیه-برای-کشت-گیاهان-دارویی-
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان سلطانیه گفت: با حمایت و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان و شهرستان سلطانیه طی پنج سال گذشته به طور جدی به توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آب‌بر و همچنین تولید عرقیات پرداخته شده است.

ابراهیم خلجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه شهرستان سلطانیه به‌عنوان یکی از مراکز مهم کشت گیاهان دارویی در استان زنجان به شمار می‌آید، گفت: با تمرکز بر تولید محصولات با کیفیت و بهره‌برداری از منابع طبیعی و کشت گیاهان دارویی به‌ویژه زعفران و گل محمدی برداشت خوب و مطلوبی داریم.

بیشتر بخوانید

وی افزود: کارگاه‌های تولید عرقیات و گلاب‌گیری در شهرستان سلطانیه راه‌اندازی شده که موفق به کسب سیب سلامت و مجوزهای لازم است و همین‌طور انواع عرقیات گیاهی در این کارگاه‌ها تولید می‌شود.

رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان سلطانیه با اشاره به اینکه گلاب‌گیری از گل محمدی به‌عنوان یکی از فعالیت‌های اصلی این شهرستان محسوب می‌شود، عنوان کرد: گلبرگ‌های گل محمدی پس از فرآوری به فروش می‌رسند و همین‌طور زعفران نیز با کیفیت بالا در این شهرستان کشت و برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های بارز فعالیت‌های کشاورزی در سلطانیه برگزاری کلاس‌های آموزشی رایگان برای علاقه‌مندان به کشت گیاهان دارویی است. این کلاس‌ها با حضور اساتید برجسته در دو بخش کشت و کار گیاهان دارویی و همچنین نحوه صنایع تبدیلی (گلاب‌گیری و بسته‌بندی) برگزار می‌شود.

خلجی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این کلاس‌ها افزایش آگاهی درباره خواص گیاهان دارویی و ارتقاء مهارت‌های کارآفرینی در بین جوانان و همچنین سربازان نیروی انتظامی است، تا پس از پایان دوره خدمت سربازی بتوانند در این زمینه فعالیت کنند.

وی گریزی به سطح زیرکشت گیاهان دارویی در شهرستان سلطانیه زد و گفت: در حال حاضر سطح زیرکشت گل محمدی به 16 هکتار می‌رسد که از آن 23 تن گل تر تولید می‌شود. همچنین از این مقدار 700 کیلوگرم گلبرگ خشک و 150 کیلوگرم غنچه خشک برداشت می‌شود، تولید گلاب نیز به میزان 11 تن صورت می‌گیرد.

 رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان سلطانیه تصریح کرد: زعفران نیز در سطح 4/5 هکتار کشت می‌شود که تولید آن به 10 کیلوگرم می‌رسد. علاوه بر این 14 هکتار از اراضی تحت کشت دیم به سایر گیاهان دارویی نظیر زیره سبز، نعنا فلفلی، کنجد، بزرک و کتان اختصاص دارد که مجموعاً دو تن محصول خشک از آن برداشت می‌شود.

وی با بیان اینکه با وجود این پیشرفت‌ها چالش‌هایی نیز وجود دارد، ابراز کرد: یکی از عمده مشکلات عدم خرید تضمینی گیاهان دارویی (بذر و برگ) است، که باعث نگرانی کشاورزان در خصوص فروش محصولاتشان به قیمت مناسب می‌شود.

خلجی گفت: تلاش برای توسعه کشت دیم به دلیل کمبود آب نیز از دیگر چالش‌های موجود در این حوزه است. امید است با ادامه حمایت‌ها و آموزش‌های لازم شهرستان سلطانیه بتواند به عنوان یک قطب مهم در تولید گیاهان دارویی کشور شناخته شود.  

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر